Hungari: Universiteti elitë në prag të mbylljes - Arbëria News

Hungari: Universiteti elitë në prag të mbylljes

Universiteti, i hapur në vitin 1991 dhe që është regjistruar në Shtetet e Bashkuara, në Nju Jork, prej më tepër se një viti kishte probleme ligjore, nga koha kur Hungaria ndryshoi ligjin e arsimit të lartë për universitetet e huaja.

Kritikët e kryeministrit hungarez Viktor Orban thonë se ky është një veprim i paprecedent, një universitetit amerikan që dëbohet nga vendi dhe që është aleat i NATO-s,”

Universiteti, do ta mbajë kampusin e tij në Budapest, por programet e tij të akredituara në Shtetet e Bashkuara do të çohen në Vienë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + two =