Ja sa paguhen këngëtarët shqiptar nëpër dasma - Arbëria News

Ja sa paguhen këngëtarët shqiptar nëpër dasma

Nëse qëndrojmë vetëm një orë me një këngëtar, ai gjatë gjithë kohës ankohet se nuk po i paguhet mundi.

 Por kjo nuk del të jetë kështu, pasi që, siç merr vesh Express Rozë, ata përfitojnë vetëm për një natë më shumë se një rrogë e një kryetari të shtetit. Kjo është më se evidente dhe këtë e di më së miri ai që organizon një dasmë.

Më të kërkuar në mesin e këngëtarëve janë kryesisht nga Kosova dhe Maqedonia. Pra, çmimi i tyre sillet prej 2 000 deri në 6 000 euro.

Një dasmë shqiptare, përveç gëzimit familjar, paraqet kulmin e fitimit për këngëtarët e estradës shqiptare, pastaj për pronarët e restoranteve, por edhe për ata që kanë një sallon për rregullim flokësh.

Në majën e hierarkisë ngjiten disa nga yjet e estradës, si: këngëtarët Meda, Labinot Tahiri (tashmë politikan), Shkurte Gashi, Afrim Muqiqi, Shyhrete Behluli, Shkurte Fejza, Remzije Osmani, Alban Mehmeti.

Ata për një mbrëmje dasme, me rreth 300 mysafirë, fitojnë diku 3 500 euro për mbrëmje. Llogaritur në muaj kjo shumë arrin diku 90 000 euro fitim.

Çmimi i yjeve:

Meda – 6.000 euro

Labinot Tahiri – 5.000 euro

Sinan Vllasaliu – 5.000 euro

Shkurte Gashi – 4.500 euro

Afrim Muqiqi – 4.000 euro

Remzie dhe Nexhat Osmani – 4.000 euro

Shyhrete Behluli – 4.000 euro

Shkurte Fejza me vajzë – 2.000 euro.

Përveç kësaj, ata marrin edhe bakshishe të shumta.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + two =