Kadastra dixhitale, Rama firmos marrëveshjen - Arbëria News

Kadastra dixhitale, Rama firmos marrëveshjen

Kryeministri Edi Rama ka firmosur këtë të mërkurë marrëveshjen për kadastrën dixhitale, medicine që sipas tij do t’i japë zgjidhje një problemi të mbartur prej vitesh.

“Ka prona të familjeve të caktuara që kanë humbur si pasojë e prishjes së dokumenteve. Pronat e humbura i gjen ky proces që ne kemi nisur kohë përpara, medications që nis me fotografimin e tokës nga ajri dhe vijon me skanimin e plotë dhe që përfshihet përmes këtij projekti në formatin dixhita, ku çdo gjë do të jetë në vendin e vetë”, ka thënë Rama.  Kryeministri ka nënvizuar se kjo kadastër do të përmbajë të gjitha ndërtesat, rrugët, veprat e infrastrukturës, monumentet e kulturës, etj.
“Faktikisht do të na kthejë apo do të na bëjë një popull që jetojmë në një shtet”, ka shtuar Rama.

/ Top Channel

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + fifteen =