CEZ 479 MILION EURO DËM SHTETIT, KLSH PADIT MINISTRIN GJIKNURI - Arbëria News

CEZ 479 MILION EURO DËM SHTETIT, KLSH PADIT MINISTRIN GJIKNURI

gjiknuri

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka kallëzuar penalisht në Prokurori ministrin e Energjisë dhe Industrisë, about it Damian Gjiknuri, dhe Avokatin e Përgjithshëm të Shtetit, Alma Hiçka.

Mësohet se “shpërdorimi i detyrës” është akuza e cila  rëndon mbi dy  funksionarët e lartë  shtetëror. Ky kallëzim i bërë nga KLSH erdhi pas një auditimi në Ministrinë e Energjisë dhe Industrisë lidhur me marrëveshjen e bërë me kompaninë CEZ. Sipas  KLSH-së këto shkelje ligjore i kanë kushtuar shtetit Shqiptar  një dëm që arrin në vlerën e 479 milionë euro. Në kallëzim theksohet se pagesa e dakordësuar në marrëveshjen e bërë  dhe  detyrimet financiare të prapambetura janë dy shkaktarët kryesor të këtij dëmi.

Arbëria News 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =