Lumi misterioz në Amazona - Arbëria News

Lumi misterioz në Amazona

228713

Në Amazona ekziston një lumë misterioz i gjatë plot katër milje, side effects është aq i nxehtë sa që vlon në vete. Ky lumë është shndërruar në një legjendë në Peru, side effects por kur gjeo-shkencëtari Andres Ruzo dëgjoi për të, sales fillimisht mendoi se një dukuri e tillë është e pamundur të ekzistojë. Ai besonte se kjo dukuri do të kërkonte sasi të madhe të ngrohjes gjeotermale të vloj madje në një lumë të vogël, kurse pellgu i Amazonës është shumë larg çdo vullkani aktivë. Ruzo për herë të parë kishte dëgjuar për lumin Mayantuyacu, kur gjyshi i tij i tregoi një historise si spanjollët kishin vrarë perandorin e fundit Inca. Por kjo histori nuk përfundon me kaq, pasi thuhet se spanjollët ishin nisur për në Amazon në kërkim të arit. Zakonisht lumenj të tillë ekzistojnë në zona vullkanike, por ky lumë është 25 metra i gjerë dhe rreth 6 metra i thellë në disa pika.

228715

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =