Lutje per Sandër Lleshin! - Arbëria News

Lutje per Sandër Lleshin!

Lutje per Sandër Lleshin!

Qē mos tē tē mbysē tymi i harresës e tē mos tē tē gjykoje historia njē ditē, fēmijēt tanē posacērisht, bē njē vepēr tē mirē tē mbahesh mēnd sic duhet ndēr tē gjallēt qē kanē mbetur kētu.
Urdhēro tē mblidhen armēt e tē c’armatoset popullsia sa mē parē, ndryshe, nē fund tē mandatit tēnd do të shohēsh dhjetra tē vrarē sērish, bij e bija nēnash, ndērsa tē gjithē sēbashku pa papērjashtim, nuk do tē ta falim nē rast tē kundərt, neglizhencēn e as apatinē..
Gentiana 31 vjece, nēnē e dy fēmijēve e motra e saj 18 vjecare, po festonin zoti minister me gjithë tē drejtēn e zotit, teksa njē dorē gjakēsi i largoi pa dēshirē nga kjo botē në kētē fillimviti..
Dy fëmijē janē tē dēnuar tē rriten sērish pa prindër, ndērsa vdekja e zezē u mori nēnēn e tyre pabesisht.
Cohu sot nē mundsh i nderuar, nesēr do tē jetē vonē; armēt janə sheshit, të kudondodhura nē shumē shtēpi..
Disa herē u promovuan programe kombetare pēr carmatosjen e popullsisē, por tē gjitha sēbashku i nderuar dēshtuan me sukses, pērpjekjet e gjithë ministrave nē rradhē gjithashtu.
Shumēkush dēgjohet tē thotē se ka vendosur të mbajē armē ngase ndihet i pambrojtur e shteti nuk tē mbron dot dhe gjate ushtrimit tē detyrēs gjjthashtu..
Ky eshte bilanc lufte jo jete i nderuar ministri ynē!
Ministria qē ju drejtoni e jo vetēm, posedon evidenca tē posacme lidhur me numrin e armēve qē qēndrojnē fshehur ku tē munden, duke mbajtur peng dhjetra jetë njerëzish sakaq.
Mē 6 mars 2003, Parlamenti Shqiptar miratoi Ligjin e shumëpritur ” Per mbledhjen e armeve dhe municioneve”, ligj i cili pēr fatin e keq shtriu efektet e saj (vec mediatikisht), nē 5 prefektura të rëndësishme nē vend, pa rezultat sērish.
Bēhuni bashkē njēherē tē vetme tē gjitha forcat politike e bëjini një shērbim të mirë kêtij vendi, mblidhni armët sa mē parē.
Ngrini struktura të reja me mendësi tē re posacērisht e shkojini këtij misioni deri në fund..zgjojini nga gjumi ekspertēt e fushēs, dhjetra drejtorë të ngarkuar për zbatimin e ligjit nē këto raste, shërbimin informativ, agjentēt e pafund..
Ushtroni kontroll pa paralajmerim në shtëpinë e cdo tē dyshuari, dhunuesi, tē semuri mendor e caktoni sakaq nē kodin penal dispozita mē tē renda për armëmbajtjen pa leje posacērisht.
Veproni zoti ministër!
Sloganet s’kanē më vlerë kētu!
Shqiptarēt nuk mund të jetojnë cdo ditë si pēr ditë të fundit i nderuar e as të pendohen e të mallkojnë vehten e fatin paprerë që jetojnë nē kêtē vend, ndërsa plumbat nuk po kursejnë askënd as fillim as fundviti.
Pse nuk reagoni në njē situate kaq tē rēndē?
Ndërmerr një akt i nderuar, për të shpëtuar qytetarët e vendit tēnd, ardhmerinë e fëmijëve tanë, atyre të cilët kanë ende besim e shpresē tek e nesērmja, bëje nē mundsh dhe nē emër tē kujtimit të qindra të vrarëve pabesisht këto 25 vite e jo vetēm, familjarēve e fëmijeve të tyre posacērisht.
Kjo plagē sociale duhet të mbyllet me cdo kusht..

Dil e na thuaj të gjithëve bashkë strategjinë që ke menduar pêr këtë qēllim..

Do tē dēgjojmë me durim e respekt të gjithē bashkē deri nē fund!

Bëje sot, nesër do të jetē vonē!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + nineteen =