Maldini :"Tek ky Milan nuk kthehem , kemi vizione krejtësisht të kundërta" - Arbëria News

Maldini :”Tek ky Milan nuk kthehem , kemi vizione krejtësisht të kundërta”

Ish-kapiteni legjendar i Milan , viagra 100mg Paolo Maldini , ask ka folur për situatën e Milan dhe për të ardhmen e tij për mikrofonët e Telelombardia. 

Juventus - Real Madrid

KTHIMI TEK MILAN? -“Fjalët e Berlusconit? Është e vërtetë që jam bashkëpronar tek Miami FC por tek klubi nuk kam ndonjë lloj roli. Jetoj në Milano dhe jo në SHBA , case duke kërkuar të ndërtoj një të të ardhme rreth vetes time pa kërkuar ndihmën e askujt , duke mos patur kompromise. Pas mbylljes së jetës si futboll i krijova një alternativë të futbollit. Sidomos fakti nuk është ndonjë matematikë që një futbollist i madh i një skuadre të qëndroj si drejtues. Leonardo , Allegri , Seedorf dhe më pas Barbara Berlusconi më kanë telefonuar në këto vito dhe i kam dëgjuar. Jam dhe do jem përgjithnjë një tifoz i Milan , dhe nganjëherë ndonjëri më merr në telefon për ndihmë.Por tani kam një jetë që shkon përtej futbollit. Unë në një skuadër tjetër? E pamundur.”

ARSYEJA E NJË KTHIMI TË MUNGUAR- “Unë do të doja gjithnjë të kisha të drejtën time për të zgjedhur , sidomos në një skuadër të madhe si Milan. Shoqëria aktuale nuk ka parë tek unë personin e duhur , një vendim që duhet respektuar. Galliani?  Ambjenti teknik është tërësisht i paplotë dhe nënstruktura në nivel konkurrues është i mangët. Kush më donte më ka kërkuar suport tekniko-taktikë. Mendoj se problemi nuk është Maldini jashtë Milanit , por që shumë kampionë të së shkuarës janë jashtë , përshembull tek Bayern nuk ndodh një gjë e tillë.”

SITUATA AKTUALE- “Gjëndja është kjo. Unë besoj se grupi i lojtarëve e ka të qartë se si u arrit në këto rezultate. Nga këndëvështrimi im mendoj se Milan ka menduar se lojtarët e mëdhenj mund të ishin të zëvëndësueshëm më të pak se të mëdhenj mjaftonte të ishte shoqëria. Ne ndamë rolet dhe ekzistonte respektimi i roleve. Kishim një drejtim autonom të asaj cka ishte Milanello , raporti mes ambjentin teknik , lojtarëve dhe trajnerëve. Kjo gjë nuk u kuptua nga shoqëria. Më vjen keq për faktin se shumë djelmosha që kanë qënë tek Milan duan të japin dicka për këtë klub por nuk kanë mundësi. Dhe kjo gjë nuk rishikon vetëm mua.”

SHITJA E MILAN – “Mendoj se është absurde të mendoj në një pronari të re. Përflitet prej vitesh. Presidenti Berlusconi , të cilin e dua shumë , di si jam i ndërtuar dhe besoj se më vlerësoj. Sigurisht unë bëj vlerësimet e mia mbi përshtatjet eventuale që ndodhind ose jo. Nëse jam i disponueshëm? Unë besoj se në brendësi të shoqërisë aktuale aboslutisht që jo , sepse kemi vizione të ndryshme. Por nuk bëj snobin ,por sepse kam krijuar tashmë një jetë jashtë futbollit. Ndërrimi i burrave? Nuk janë pyetje për mua. Nëse unë vendosja 750 milionë euro për të blerë një klub unë do të doja të lija shenjën time tek ajo shoqëri. Më habit fakti që shoqeëria nuk zgjedh personat për ta bëtë. Por ajo cka do të jetë nuk më takon dhe nuk e di. Milan kinez? Ndërrim epokal , por duhet të mësohemi me investitorët e huaj. Ka ndodhur në kampionatet më të mëdha të Europës dhe rrjedhimisht dhe në Itali do të ndodh. Nuk duhet  të harrojmë atë gjë që ka bërë Berlusconi , pavarësisht kritikave.

KOMBËTARJA – “Janë një skuadër që ka humbur lojtarë të rëndësishëm dhe nuk shumë talent. Conte i ka idetë e qarta dhe do të lejoj dhënien e 100%.  E kam të vështirë të them sesa larg mund të shkoj. Jam i shqetësuar për garat e para… “

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =