"Maqedonia Veriore", nis përdorimi i emrit të ri nga ambasadorët - Arbëria News

“Maqedonia Veriore”, nis përdorimi i emrit të ri nga ambasadorët

Edhe pse mosmarrëveshjet për emrin në mes Shkupit dhe Athinës vijojnë,  tashmë duket se ky fakt është pranuar nga vendet BE-së dhe NATO-s, megjithëse ende nuk ka hyrë në fuqi.

Kjo mund të shihet më së miri përmes shembullit të përshkrimit të vendit të punës të ambasadorit të Finlandës.

Ambasadori i Finlandës Pertti Ikonen në shkrimin e tij në vendin e punës ka shkruar se punon si ambasador i angazhuar për “Serbi, Mal të Zi dhe Maqedoninë Veriore.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =