LAJMI I FUNDIT/ Meta: Gati të shkoj me Bashë, miratimi si "telefon i prishur" - Arbëria News

LAJMI I FUNDIT/ Meta: Gati të shkoj me Bashë, miratimi si “telefon i prishur”

Ilir-Meta-2

Kryetari i parlamentit Ilir Meta ka dalë në një deklaratë për mediat pas takimin në hotel Rogner me kryetarin e opozitës Basha.

“Jemi pranë marrëveshjeve. Janë të gjitha palët të angazhuara për  miratimin me konsensus të reformës”- ka thënë Meta.

Ai siguron Washingtonin se pavarësish retorikave, seek Republika e Shqipërisë do të hedhe një hap madhor në  forcimin e shtetit ligjor vetëm përmes konsensusit dhe sipas Venecias. Ditën e enjte në orën 10 nuk tërhiqemi deri sa të miratohet me konsensus.

Prej kohësh kam kërkuar të bëhej takimi mës dy liderëve, jam i gatshëm të votoj.

Nuk bëhet reforma si “telefon i prishur”. Të jenë të qetë, mos të bëjnë politikë me drejtësinë, politikë konfliktuale.

Mos të ëndërrojë asnjë që të miratohet një kushtetutë e re me vota të diskutueshme. jam i gatshëm të shkoj me zotin Bashan në parim.

Ajo që pengon është retorika publike.

Arbëria News

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + eight =