Një muze i parë nënujor (FOTO - VIDEO) - Arbëria News

Një muze i parë nënujor (FOTO – VIDEO)

217

Skulptori Jason deCaires Taylor, cheapest është autori i idesë së këtij muzeu nënujorë të cilin e quan “Mbrojtja e Oqeanit”. “Muzeu Atlantik” është muzeu i parë nënujor dhe të gjitha pikturat që do i shihni përmes fotografisë janë të punuara nga dora e tij. Taylor në këto skulptura shpreh skena të jetës  së përditshme dhe ka për qëllim ngritjen e vetëdijes për çështjet oqeanike.

Për të, oqeani është më shumë se një muzë – kjo është një hapësirë, ekspozitë dhe muze. Taylor krijon skulptura në forma  të njeriut dhe jetës së kësaj bote në tokë të zhytura nën ujë nga 12 deri në 15 metra, ku ata janë të transformuar nga guri i pajetë në habitate të gjallë për koralet, krustaceve dhe krijesa të tjera që të lënë  pa frymën e rigjenerimit.

Arbëria News

48 59 68 128 217 313 inertia-001-jason-decaires-taylor-sculpture xart_artlantis_inheritance.jpg.pagespeed.ic.9MjBliqivU

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − ten =