Komisioni i Etikës pezullon me 8 vjet Sepp Blatterin dhe Michel Platinin - Arbëria News

Komisioni i Etikës pezullon me 8 vjet Sepp Blatterin dhe Michel Platinin

poignee-de-main-entre-le-president-de-la-fifa-joseph-blatter-d-et-michel-platini-president-de-l-uefa_5348423

Presidenti i FIFA-s Sepp Blatter dhe ai i UEFA-s Michel Platini janë pezulluar me tetë vite përjashtim nga cdo aktivitet sportiv, rx ndonëse të dy vazhdojnë të deklarojnë se janë të pafajshëm. Blatter 79 vjeç ka deklaruar që edhe mos të pezullohej do të tërhiqej gjithsesi nga detyra  tij në krye të FIFA-s, cialis 40mg ndërkohë, purchase merr fund edhe shpresa e 60-vjeçarit Platini për të pasur Blatterin si kreu i FIFA-s. Platini, tre herë fitues i Topit të Artë dhe ish-kapiten i Francës, ka që në vitin 2007 në postin e presidentit të UEFA-s.

Përvec pezullimit Blatter dhe Platini janë gjobitur gjithashtu me nga $40,000 dhe $80,000 respektivisht ndërkohë që mbetet vetëm gjykata e Arbitrazhit CAS nëse dy të dënuarit do të kërkojnë edhe një apelim të fundit.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + fifteen =