Plotësimi i kërkesave të studentvëve është shenjë emancipimi - Arbëria News

Plotësimi i kërkesave të studentvëve është shenjë emancipimi

Elvin Luku

Plotesimi i kerkesave te studenteve dhe rireformimi i arsimit te larte, me nje ligj te ri, qe refklekton nje MODEL TE RI UNIVERSITAR s’eshte terheqje e qeverise, POR SHENJE EMANCIPIMI.

Eshte inditaktor i nje komunikimi horizontal, se qeveria degjon, reagon dhe merr pergjegjesi ndaj zgjedhesve te saj, vecanerisht kur ky rebelim vjen nga qellime kaq te pastra dhe te verteta si keto te studenteve…

Eshte koha per nje reforme akoma me te thelle ne arsim dhe revolta e studenteve eshte indikatori me i qarte per kete.

Te pranosh gabimin nuk eshte gabim, por emancipim per te ecur perpara… fundja a nuk eshte ky qellimi i te gjitheve, studenteve, qeverise, pedagogeve, prinderve dhe gjithe qytetareve ne vend?

Ri- reformoni arsimin e larte, duke bere bashke gjithe kapacitetet intelektuale, ballafaqoni alternativat dhe filozofite mbi nje model te ri arsimi, nga pikepamja ekonomike dhe cilesise ne mesimdhenies dhe jepuni te drejta individuale studentit, si pjese integrale e sistemit…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − one =