Pogradeci tani e tutje me amfib, e para në Ballkan (FOTO) - Arbëria News

Pogradeci tani e tutje me amfib, e para në Ballkan (FOTO)

12963460_210647905972365_5458541288350073392_n

Të gjithë e kanë parë në qytetin e Pogradecit dhe të gjithë kanë pyetur, discount çfarë është kjo? Shumë janë surprizuar sepse për shumë nga ne është hera e parë që shohim një mjet të tillë.

Pyetjet dhe fotot që qarkulluan nëpër qytet e në rrjetet sociale ishin të shumta, cost ç’të jetë vallë? Kush e ka sjellë ? Përse do shërbejë? Por çfarë është ky mjet. Ai quhet mjet Ambfib është një mjet dy funksional i cili ecën edhe në rrugë edhe në ujë.

Është një mjet epoke, ailment (olltimer) i cili ka qenë pjesë e mjeteve mbështetëse të forcave të armatosura te R.P.S së Shqipërisë deri në vitin 1994.

Disa shok nga Tirana vendosën ta sjellin këtë mjet në jetë dhe ta praktikojnë këtë lloj turi Amfib të vetmin në Ballkan në të gjithë Shqipërinë.

Ky mjet amfib do të qëndrojë për 12 muaj në Pogradec  dhe do jetë në shërbim të qytetarëve dhe turistëve vendas edhe të huaj. Ta shohësh Pogradecin nga toka është fantastik por ta shohësh nga Liqeni është një magji, dhe ky mjet amfib ta ofron këtë gjë.

Për rivënien në punë të këtij mjeti dikur pjesë e forcave të armatosura janë dashur plot 3 vjet punë. Ideator janë Sokol Krasniqi, Haris Krasniqi, Ndimuan Dejvis Shakaj dhe Elimo Allushi, të cilët kanë punuar me në bashkëpunim me dhjetëra specialist për ta sjellë në gjendjen që është sot.

Turi që ai do të zhvillojë si i vetmi në Ballkan do të drejtohet nga njerëz specialistë./ Pogradeci News/

12670679_207641532939669_3745008689963779658_n

12523981_207641529606336_4091037288626288051_n

12310026_116243095412847_3863581531608815350_o 11224212_105111913192632_4961762434314537539_n

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 12 =