Pranohet kërkesa e opozitës, Komision i posaçëm hetimor për aferën CEZ - Arbëria News

Pranohet kërkesa e opozitës, Komision i posaçëm hetimor për aferën CEZ

konferenca_3.2.14

Përpara nisjes së seancës plenare të Kuvendit është mbledhur Konferenca e Kryetarëve, for sale e cila ka pranuar kërkesën e bërë nga Partisë Demokratike për të hetuar zgjidhjen me mirëkuptim mes Qeverisë shqiptare dhe kompanisë CEZ, e njohur ndryshe në publik si “afera CEZ”. Kërkesa e PD konsiston në ngritjen e një Komisioni të Posaçëm parlamentar për të hetuar skandalin e kompanisë CEZ, gjë që u pranua nga mazhoranca. Kjo kërkesë ishte një kusht i vendosur nga opozita për tu pjesëmarrë dhe mos bojkotuar seancat parlamentare.

PD akuzon kryeministrin Edi Rama se ka marrë 500 milionë euro, nga kjo afera  me kompaninë çeke. Paskësaj seanca plenare ka vazhduar punimet.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =