Projekti rijetëson lavdinë e Romës Antike në realitet virtual - Arbëria News

Projekti rijetëson lavdinë e Romës Antike në realitet virtual

Bukuritë e Romës Antike nuk do të jenë më luks i rezervuar vetëm për vizitorët e kryeqytetit italian, pasi rrënojat e vjetra do t’i çelin virtualisht dyert e tyre edhe pjesës tjetër të botës falë një projekti digjital të vënë në jetë sot pas dekadave përgatitje.

Turi “Roma Reborn” (Roma e rilindur) është projekti i parë që u ofron përdoruesve të saj kudo në botë për të vëzhguar mbi 7 000 ndërtesa dhe monumente siç ishin në vitin 320, me ndihmën e syzeve të realitetit virtual ose një kompjuteri të thjeshtë.

/Ballkan Web/

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 4 =