Putin, redukton me 10% pagat e zyrtarëve të lartë rusë - Arbëria News

Putin, redukton me 10% pagat e zyrtarëve të lartë rusë

Presidenti i Rusisë, diagnosis Vladimir Putin, ka njoftuar sot për reduktimin e pagës s ëtij dhe të disa zyrtarëve të lartë rusë.

Ky vendim i presidentit ka ardhur për arsye se ekonomia e vendit është në krizë, pasi ka rënë çmimi i  naftës dhe përkeqësimi i rublës.

“Nga 1 marsi deri më 31 dhjetor 2015, pagat e presidentit rus, kryeministrit, Dmitri Medvedev, të prokurorit të përgjithshëm, Iouri Tchaika, dhe presidentit të Komitetit të hetimit, Alexandre Bastrikine, do të pësojnë një ulje me 10%”, thuhet në dekretin e nënshkruar sot nga Putin.

Ndërkohë, reduktimi do të prekë edhe pagat e personave të punësuar në administratën presidenciale dhe në kabinetin e qeverisë.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =