Qosja: Kur fshatari e “zbulon qytetin thjesht e pushton”… zbaton ligjet e deleve dhe pulave - Arbëria News

Qosja: Kur fshatari e “zbulon qytetin thjesht e pushton”… zbaton ligjet e deleve dhe pulave

Fshatari është i dështuar vetëm në qoftë se mbetet në fshat, por kur e zbulon qytetin, ai thjesht e pushton.”Ky është vetëm një fragment i vogël nga libri më i ri që pritet të botojë akademiku Rexhep Qosja.

Me prejardhje fshatare, Alberto arriti në Napoli në moshën njëzet vjeçare dhe e pushtoi si rrufeja që pushton thatësirën, si çdo fshatar që kurorëzohet me kryeqytetin. Fshatari është i dështuar vetëm në qoftë se mbetet në fshat, por kur e zbulon qytetin, ai thjesht e pushton.

Ndaj qytetarit në qytet zbaton ligjet e deleve dhe te pulave. Ndaj psikologjisë së koklavitur të politikanëve sillet si ndaj qenve që ruajnë tufat e deleve. Kjo është logjika e tij fitimtare. Me këtë logjikë ai e zhduk çdo konkurrencë. Shtazët i bën njerëz, e njerëzit i bën shtazë.

Paolo Sorentino, Të gjithë kanë të drejtë (roman)

Fragment i cituar në romanin tim të ri që do të botohet pas disa muajve”, shkruan akademiku, duke i sjellë publikut vetëm një paragraf të Serentinos që do të jetë i përfshirë në roman./Ekskluzive/

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =