Qumështi para gjumit duhet apo jo - Arbëria News

Qumështi para gjumit duhet apo jo

Woman drinking milk

Qumështi konsiderohet një burim i shëndetshëm, adiposity i pasur me proteina dhe kalcium, order por ka një problem, help por ai nuk është i këshillueshëm para gjumit pasi ka përmbajtje të lartë laktoze.

Laktoza prodhohet nga qelizat e mukozës së zorrës së hollë dhe e zbërthen qumështin në dy forma të thjeshta sheqeri: glukozë dhe galaktozë, të cilat thithen në gjak. Përmbajtja e lartë e laktozës, shpesh shkakton edhe probleme me sistemin tretës.

Pra, nëse je intolerant ndaj laktozës, duhet me çdo kusht ta shmangësh gotën e qumështit para gjumit.

Njerëzit ndonjëherë ngatërrojnë intolerancën e laktozës me intolerancën e qumështit të lopës, sepse shpeshherë simptomat janë të njëjta, por nuk do të thotë që këto lloj intolerancash janë të njëjta.

Njerëzit me insuficencë (sasi e pamjaftueshme) të laktozës për të tretur laktozën që ato konsumojnë mund të kenë shumë shqetësime. Shenjat që shfaqen përfshijnë: Të përziera, dhimbje (krampe) dhe fryrje abdominale (barku), diarre

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =