Roberto Saviano: Ju tregoj sa e rrezikshme është mafia gjermane (Foto) - Arbëria News

Roberto Saviano: Ju tregoj sa e rrezikshme është mafia gjermane (Foto)

1, <a href=information pills w=993, this q=high,c=0.bild” width=”993″ height=”559″ />

Ai i njeh Kartelet si asnjë tjetër. Gazetari dhe autori 36 vjeçar  Roberto Saviano ka paguar për këtë  një çmim të lartë. Për më shumë se dhjetë vjet ai ka qenë  duke gjuajtur mafian.

Ai ka fituar çmimin „M100 Media Award“  në Potsdam ku ishin të mbledhur 70 kryeredaktorë , historianë dhe përfaqësues të institucioneve të ndryshme në ceremoninë e dymbëdhjetë të „M100 Sanssouci Colloquium“. Në këtë eveniment ka qenë e pranishme dhe kancelarja gjermane Angela Merkel.

Në fjalën e saj Merkel ka lavdëruar guximin e Saviano duke theksuar dhe nevojën për lirinë e medias.

“Ne duhet të mbrojmë lirinë e shtypit dhe të kujtojmë se sa shpesh gazetarët  mund të jenë në rrezik. Liria e shtypit synon mungesën e kontrollit të shtetit dhe të censurës. Kjo do të thotë gjithashtu të jetë në gjendje për të raportuar abuzimet, pa frikën e persekutimit. ” tha kancelarja.

Për këtë liri Saviano duhet të luftojë çdo ditë duke bërë të mundur  botimin e librit për dekadën e  mbizotërimit të mafias.

I pyetur për fuqinë dhe rrezikshmërinë e mafias gjermane Saviano tha se “Gjermania është një shesh lojrash për mafian”

Arbëria NEWS

2,w=993,q=high,c=0.bild (2) 2,w=993,q=high,c=0.bild (1) download

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 3 =