Rregullat ushqimore që duhet të zbatojë kush vuan nga anemia - Arbëria News

Rregullat ushqimore që duhet të zbatojë kush vuan nga anemia

Keni bërë analizat dhe ju ka dalë hematokriti i ulët? Me shumë mundësi keni anemi!
3 rregulla ushqimore që duhet të zbatojë kush vuan nga anemia!
1) mundohuni të shtoni konsumin e mishit të viçit 2-3 herë në javë.
2) vaktet e legumeve thjerrëzat, fasulet, qiqrat është mirë t’i shoqëroni me sallata të freskëta me lëng limoni dhe të evitoni bulmetin në atë vakt!
3) mos pini kafe direkt sapo të keni konsumuar ushqimin tuaj!

Për ta kontrolluar më mirë do t’ju këshillonim të bënit analizën e feritinës dhe në varësi të saj sigurisht pas konsultës, do të vlerësohet nëse keni nevojë për suplimente ushqimore!/ Shendeti.com.al

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + six =