Rritet kanceri i gjirit tek moshat e reja. Spitali Amerikan, falas mamografi dhe eko gjiri - Arbëria News

Rritet kanceri i gjirit tek moshat e reja. Spitali Amerikan, falas mamografi dhe eko gjiri

1 në tetë gra në botë preken nga kjo sëmundje, ndërsa në Shqipëri preken rreth 400 gra në vit.

Rekomandohen për kontrollin e gjirit  nën 40 vjeç:

– Vetëkontroll të gjirit

– Konsultim me mjekun specialist të gjirit)

Mosha 40-49 vjeç:

– Mamografi çdo 1-2 vjet

– Mosha 49-69 vjeç:

– Mamografi çdo vit

– Eko e gjirit është ekzaminim që përdoret për kontrollin e gjirit dhe është plotësuese e Mamografisë. Eko e gjirit këshillohet të kryhet nga të gjitha moshat.

 

Vdekshmëria nga kjo sëmundje është reduktuar shumë në vitet e fundit nga këto këtyre dy faktorë:

α) diagnostikimi në stade fillestare, duke kryer kontrolle rutinë/ check –up

  1. b) përparimi sistematik në terapinë e kancerit të gjirit.

Diagnostikimi në kohë shpëton jetën tuaj!

Tetori është muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit në të gjithë botën dhe përveç fushatave të vazhdueshme Spitali Amerikan, këtë vit u ofron gjatë gjithë muajit paketën e re të egzaminimeve e cila mundëson kapjen në kohë të sëmundjes.”Diagnostikimi në kohë shpëton jetën tuaj”!! Me këtë slogan Spitali Amerikan do të ofrojë rezonancën magnetike me 50% të çmimit real,për të gjitha gratë që kanë një histori tumori dhe janë në trajtim! Gjithashtu vizita tek mjekët specialistë, mamografia dhe ekoja e gjirit do të jenë falas! Vazhdimisht pamundësia ekonomike ka bërë që shume gra të mos kryejnë egzaminimet e nevojshme. Spitali Amerikan ka menduar edhe për kategoritë në nevojë. Janë 100 eko gjiri dhe 100 mamografi të planifikuara për tu ofruar falas vetëm për këto kategori. Tumori i gjirit është i trajtueshëm nëse kapet në kohë,ndaj mos neglizhoni! Përqafoni jetën me Spitalin Amerikan,sepse për të gjithë ne të parandalosh është shumë më mirë sesa të kurosh!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 5 =