Një studim tek më shumë se 50 mijë individë tregon që mirëqënia individuale emocionale rritet me konsumin e frutave dhe perimeve çdo ditë.

E realizuar nga University of Leeds dhe University of York në Britaninë e Madhe, studimi është publikuar në revistën Social Science and Medicine.

Ekspertët kë analizuar kampione nga burime të ndryshme, mes të cilave edhe dietat, stili i jetës, sjellja e njerëzve dhe shëndeti.

Shkalla e lumturisë tuaj rritet nëse ju konsumoni çdo ditë fruta dhe perime.