SHBA shtrembëron raportin ushtarak për Kinën - Arbëria News

SHBA shtrembëron raportin ushtarak për Kinën

7DD6A850-7E9F-4EE9-8D22-C1773DE62638_w987_r1_s

Ministria kineze e mbrojtjes shprehu “pakënaqësi të thellë” kundrejt Shteteve të Bashkuara, viagra sale për raportin vjetor të Departamentit të Mbrojtjes si reflektik i pasaktë i zhvillit ushtarak.

Reporti i Departamentit të Mbrojtjes për Kongresin amerikan, i nxjerrë të premten, thotë se Kina është e përqëndruar mbi zhvillimin dhe militarizimin e ishujve që ka krijuar në ujërat e Detit të Kinës së Jugut, për të vendosur një kontroll më të madh mbi këtë rajon, pa pasur nevojë për konflikt të armatosur.

Dje zëdhënësi i Ministrisë kineze të Mbrojtjes tha për agjencinë shtetërore të lajmeve Xinhua se raporti amerikan mbi aktivitetin ushtarak të Kinës në 2015 ishte “i shtrembëruar qëllimisht në analizën mbi politikat kineze të mbrojtjes”.

Zëdhënësi tha se Kina ndjek një politikë kombëtare që synon mbrojtjen e vendit, jo qëndrime agresive.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 18 =