Shokon gazetarja: Bëja seks me para për të paguar universitetin - Arbëria News

Shokon gazetarja: Bëja seks me para për të paguar universitetin

Nëse nuk do ta kisha shitur trupin tim për para për të vazhduar mësimet në universitet, tani nuk do të kishit mundësi të lexoni këto fjalë të mia.

Unë nuk jam krenare dhe nuk kam turp për të kaluarën time. Duhej të bëja zgjedhje të forta për të fituar një terren në gazetarinë – një industri konkurruese, e cila shpesh duket sikur shumica e Britanisë drejtohen nga njerëzit që i takojnë një shtrese të pasur, raporton “The Guardian”.

Pra, pajtohem plotësisht me Alan Milburn, kryetare e Komisionit të Mobilitetit Social, kur thotë: “Praktikat e papaguara janë një skandal modern që duhet të përfundojë”. Sipas hulumtimeve të reja, publiku pajtohet me të: 72% e publikut mbështeti një ndryshim në ligj, me 42% që e kanë “mbështetur fort” një ndalim.

Sot punoj në një gazetë të pavarur. Por unë u rrita më herët si e varfër. Babai im ishte një i papunë, mamaja ime ishte një shërbëtore para se të merrte veten në një punë për të zbukuruar çizme. Gjyshi im punoi poshtë gropës. Kështu që mund të bëhet! E drejtë? OK, më lejoni t’ju tregoj se si e kam bërë atë.

Kur u zhvendosa për herë të parë në Londër, isha në një vit të praktikave të papaguara në revista. Për shkak se isha e përkushtuar dhe e pacipë, unë ngadalë arrita të nxjerr para nga njerëzit për të cilët po punoja.

Pak para se të aplikoj këtë praktikë për favore seksuale për para unë jam mbështetur financiarisht nga i dashuri im në atë kohë, një djalë i mirë në klasë të mesme me një pagë të mirë. Por pa punë seksuale, me të dashurin tim në ato ditët e hershme nuk do të kishte qira, pa ushqim, pa stazh të papaguar dhe pa karrierë.

Ajo që është e qartë është se hendeku i klasës duhet të merret seriozisht. Në Britaninë e Madhe është e gabuar që fëmijët e varfër si unë duhet të detyrohen të shesin trupin e tyre për para për të kapur zhvillimet e reja me bashkëkohësit tanë të pasur.

K

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 7 =