Shqipëri-Hungari, aktivitete të përbashkëta kulturore - Arbëria News

Shqipëri-Hungari, aktivitete të përbashkëta kulturore

Drejtori i Muzeut Historik Kombëtar zhvilloi një takim në ambientet e muzeut me Attila Fodor, zv. Ambasador i Hungarisë në Tiranë.

Praktikisht u diskutua që me rastin e “Ditëve Hungareze”, që do të nisi në tetor 2019, të organizohen ekspozita dhe përkujtimore për personazhe historike, të cilat lidhin historinë e Shqipërisë me Hungarinë si: strategu hungarez Hynaidi, Mbretëresha Geraldina dhe familja e mirënjohur Sina.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =