Si të digjni dhjamin e barkut vetëm duke ngrënë këto ushqime - Arbëria News

Si të digjni dhjamin e barkut vetëm duke ngrënë këto ushqime

Eksperti i dietës Terri-Ann Nunns ka zbuluar disa nga ushqimet që ju lehtësojnë punë me djegien e dhjamit në zonën e barkut

1.  Drithërat

Fibrat janë jetike që sistemi juaj tretëts të punojë siç duhet.  Ndryshimi më i lehtë që mund të bëni për të marrë më shumë fibra në dietën tuaj është zëvendësimi i karbohidrateve me ushqimet e grurit të si: buka e zezë, makaront, orizi integral, thekër.

 

 

4. Vezët

Vezët  bëjnë shumë punë në zvogëlimin e masës dhjamore duke ju mbajtur të ngopur.

5. Banane

Bananet kompensojnë  efektet e ushqimeve të përpunuara dhe të kripura që shkaktojnë fryrjen e barkut.

6. Kos

Kosi është një ushqim që ndikon në zhvillimin e baktereve të mira në zorrë. Duke rritur kështu aktivitetin tretës të tyre.

7. Çaj jeshil

Ai cilësohet si  një nxitës i mirë i metabolizmit.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − nine =