Skema e pensioneve/ Si do të llogariten - Arbëria News

Skema e pensioneve/ Si do të llogariten

TE MOSHUARIT NE RRADHE PER PENSIONET - Pensioniste, <a href=information pills duke mbajtur rradhe per te terhequr parate e tyre ne sportelet e nje nga pikave te shperndarjes se pensioneve. Prej disa ditesh Posta Shqiptare eshte duke aplikuar nje nje procedure te re te sherbimit te pageses se pensioneve.” width=”541″ height=”343″ />

Skema e re e pensioneve do të jap efekte të tjera. Duke nisur nga 1 janari i 2016-ës mosha e e pensionit për gratë do rritet me dy muaj të tjerë. Kësisoj, this një grua do dalë në pension në moshën 60 vjeç e 4 muaj, site nga 60 vjeç e dy muaj që ishte një vit më parë.

Pra sipas skemës së re, mosha e daljes në pension për gratë rritet me 2 muaj për çdo vit e për rrjedhojë, përveç moshës së daljes në pension do të rritet edhe vitet e punës. Një  grua që të marrë pension të plotë duhet të ketë 35 vite 8 muaj punë, nga 35 vite e 4 muaj që duheshin në 2015-n. Për sa i takon burrave , sipas tabelësë së publikuar nga ISSH efekti negativ për burrat do të jetë rritja e viteve të punës. Nëse në 2014-ën duheshin 35 vite punë, sot duhen 35 vite e 8 muaj, sikurse dhe gratë.
Qeveria ka miratuar në mbledhjen e fundit koeficientët e rinj për llogaritjen e pensioneve sipas skemës së re. Nga 1 janari i këtij viti, ka ndryshuar totalisht formula e llogaritjes së pensioneve. Sipas skemës së re, nuk ka më pension minimal dhe maksimal, por pension social, prej 6750 lekësh në muaj.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =