Starton nesër Botërori “Rusi 2018″/ Datat E Ndeshjeve, Pamjet Dhe Kapacitet E Stadiumeve - Arbëria News

Starton nesër Botërori “Rusi 2018″/ Datat E Ndeshjeve, Pamjet Dhe Kapacitet E Stadiumeve

Starton nesër eventi i shumëpritur, Kampionatit Botërot të Futbollit i cili këtë vit do të mbahet në Rusi.

Shorti është hedhur, duke përcaktuar tashmë tetë grupet ashtu si datat dhe oraret e ndeshjeve.

Gjithçka do të fillojë me ndeshjen Rusi-Arabi Saudite në orën 17:00 dhe do të mbyllet më 15 korrik, me finalen që do të luhet në orën 17:00.

32 kombëtaret do të luajnë në 11 qytet dhe 12 stadiume.

Por si duken stadiumet dhe çfarë kapaciteti kanë ato…

1. Stadiumi “Lluzhniki” në Moskë

Kapaciteti: 84 745 shikues

Në këtë stadium do të eventet kryesore, si hapja dhe mbyllja e Kampionatit “Rusia 2018”.

стадион "Лужники" (Москва)(2017)|Фото: ТВ Центр

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

14 qershor. Rusi – Arabi Saudite

17 qershor. Gjermani  – Meksikë

20 qershor. Portugali – Marok

26 qershor. Danimark – Francë

стадион "Лужники" (Москва)(2017)|Фото: youtube.com

2.Stadiumi “Spartak” në Moskë 

Ky stadium i përket epikit “Spartak” të Moskës.

Kapaciteti: 45 360 shikues

Стадион Спартака, Открытие-Арена (Москва)(2017)|Фото: otkritiearena.ru

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

16 qershor. Аrgjentinë – Islandë

19 qershor. Poloni – Senegal

23 qershor. Belgjikë – Tunizi

27 qershor. Brazil- Serbi

Стадион Спартака, Открытие-Арена (Москва)(2017)|Фото: s-bc.ru

3. Stadiumi ” Shën Petërburg” 

Stadium i ekipit “Zenit”

Kapaciteti: 68 172 shikues

Стадион "Санкт-Петербург"(2017)|Фото: fc-zenit.ru

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

19 qershor. Rusi – Egjipt

15 qershor. Marok – Iran

22 qershor. Brazil – Kosta Rika

26 qershor. Nigeri – Аrgjentinë

Стадион "Санкт-Петербург"(2017)|Фото: Спорт-Экспресс

4. Stadiumi “Kazan Arena”

Stadium i klubit “Rubin”

Kapaciteti: 45 379 shikues

стадион "Казань Арена"(2017)|Фото: kazan.ros-spravka.ru

 

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

16 qershor. Francë – Аustrali

20 qershor. Iran- Spanjë

24 qershor. Poloni – Kolumbi

27 qershor. Korea e Jugut – Gjermani

5. Stadiumi “Fisht” në Soçi

Stadiumi është ndërtuar për lojrat Olimpike të vitit 2013.

Kapaciteti: 47 659 shikues

Стадион "Фишт" (Сочи)(2017)|Фото: ru2018.org

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

15 qershor. Portugali – Spanjë

18 qershor. Belgjikë – Panama

23 qershor. Gjermani- Suedi

26 qershor. Australi – Peru

 

Стадион "Фишт" (Сочи)(2017)|Фото: Спорт-Экспресс

 

6. Stadiumi “Еkaterinburg Arena”

Stadium i lubit “Ural”

Kapaciteti: 35 696 shikues

Центральный стадион, Екатеринбург, Екатеринбург-Арена(2017)|Фото: Синара

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

15 qershor. Еgjipt – Uruguai

21 qershor. Francë – Peru

24 qershor. Japoni – Senegal

27 qershor. Meksikë – Suedi

Екатеринбург Арена (Центральный стадион), подсветка(2017)|Фото: twitter.com/hashtag/чм2018

7. Stadiumi “Bollgograd Arena”

Stadium i klubit “Rotor”

Kapaciteti: 45 000 shikues

стадион "Волгоград Арена"(2017)|Фото: vk.com/volgograd_2018_live

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

18 qeshor. Tunizi – Angli

22 qershor. Nigeri – Spanjë

25 qershor. Arabi Saudite- Egjipt

28 qershor. Japoni – Poloni

стадион "Волгоград Арена"(2017)|Фото: vk.com/volgograd_2018_live

8. Stadiumi “Kalingrad”  

Stadium i klubit “Balltika”

Kapaciteti: 35 000 shikues

Стадион "Калининград"(2017)|Фото: Валерий Притченко

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

16 qershor. Kroaci- Nigeri

22 qershor. Zvicra – Serbi

25 qershor. Spanjë- Marok

28 qershor. Angli- Belgjikë

Стадион "Калининград"(2017)|Фото: fifa2018_kaliningrad

9. Stadiumi “Nizhnij Novgorod”

Stadium i klubit “Olimpiku”

Kapaciteti: 45 000 shikues

Стадион "Нижний Новгород"(2017)|Фото: Алексей Бровкин

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

18 qershor. Suesi – Korea e Jugut

21 qershor. Argjentinë – Kroaci

24 qershor. Angli -Panama

27 qershor. Zvicër – Kosta Rika

Стадион "Нижний Новгород"(2017)|Фото: Алексей Бровкин

10. Stadiumi “Rostov Arena”

Stadium i klubit “Rostov”

Kapaciteti: 43 700 shikues

Стадион "Ростов Арена"(2017)|Фото: vk.com/fly77th

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

17 qershor. Brazil- Zvicër

20 qershor. Uruguai – Arabia Saudite

23 qershor. Korea e Jugut – Meksika

26 qershor. Spanjë – Kroacia

Стадион "Ростов Арена"(2017)|Фото: instagram.com/fifaworldcupru/

11. Stadiumi “Samara Arena”

Stadium i klubit ” Krilja Savetov”

Kapaciteti: 45 000 shikues

Стадион "Самара Арена"(2017)|Фото: 63.ru

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

17 qershor. Kosta Rika – Serbi

21 qershor. Danimarkë- Аustrali

25 qershor. Uruguai- Rusi

28 qershor. Senegal – Kolumbi

Стадион "Самара Арена"(2017)|Фото: Сергей Максимов

12. Stadiumi “Mordovija Arena” në Saransk

Stadium i klubit “Mordovija”

Kapaciteti: 45 000 shikues

Стадион "Мордовия Арена"(2017)|Фото: vk.com/mordovia__arena

Ndeshjet në fazën e grupeve që do të luhen në të:

16 qershor. Peru – Danimarkë

19 qershor. Kolumbi – Japoni

25 qershor. Iran – Portugali

28 qershor. Panama – Tunizi

Стадион "Мордовия Арена"(2017)|Фото: vk.com/mordovia__arena

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =