“Të gjithë shqiptaret e dinë që Meta vjedh me ministrat e tij” - Arbëria News

“Të gjithë shqiptaret e dinë që Meta vjedh me ministrat e tij”

ngjela1

Nga: Spartak NGJELA

Pse po vuajnë shqiptarët nga një gjendje që herë-herë duket si e pashpresë?

Pse po vijojnë të ikin shqiptarët nga Shqipëria?

Sepse hajdutët që i qeverisin nuk pranojnë të reformojnë sistemin, check që t’i lejojnë shqiptarët të fillojnë jetën perëndimore në Bashkimin Europian. Mbajnë hajdutët pronat e grabitura, viagra order dhe prandaj kanë frikë nga vendosja e drejtësisë në Shqipëri. Dhe sorrollasin gjithçka. Të gjithë shqiptaret e dinë që Meta vjedh me ministrat e tij, prostate e dinë gjithashtu që Saliu i ka vjedhur me të gjithë taborin e tij familiar, tabor që zotëron sot mira hektarë tokë në Shqiperi, dhe që patjetër do t’i dorëzojnë.

Por është edhe një Kryeministër që po sorollatet duke “pritur” reformën. Po kur t’i vije reforma, çdo do të bëjë ky kryeministër? Mos ndoshta vërtet mendon se drejtësia do vendoset vetëm me njërën anë të medaljes? Po ish ministrat e Nanos, a i kap mekanizmi i antikorrupsionit në vendosjen e drejtësisë? Po klientelën e Metës, a e kap reforma? Po Koçon, mos ia kap dhe Koçon Ramës reforma pastruese e antikorrupsionit? Se, si shumë i bashkuar me hajdutin Meta duket se është ky Koçoja në këto momente!!!

Pse të vijojmë më tej? A do reformohet sistemi i korruptuar shqiptar, dhe, nëse po, kush do ta reformoje: një grup hajdutësh kundër një grupi hajdutësh? Kjo nuk ka mundesi të quhet reformë, por antireforme.

Prandaj , gjendja nuk mund të jetë e sqaruar nëse në këtë reformë, që është një çështje jetike për të ardhmen e shqiptarëve, nuk marrin pjesë të gjithe: individë dhe shoqata, gazeta dhe televizione. Por, kush e ka në duar median shqiptare? Mos e ka klientela e pushtetetarëve hajdutë, të cilët rrezikohen nga Reforma ne Drejtësi?

Edhe këtu ka rrezik…sepse, pastaj, media do të mbrojë hajdutët. Dhe çfarë mund të ndodhë nëse gjendja bllokohet nga vjedhësit, që kuptohet se janë në spektër të gjerë në Shqipëri?

Por, këtu sërish del një pyetje: politika amerikane që po e drejton vetë Reformën në Drejtësi, a e ka parashikuar rrezikun që përshkruam më lart? Besoj se po. Por le të presim dhe dy muaj….

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × two =