Tension në Francë, anullohen fluturimet dhe shërbimet taksi - Arbëria News

Tension në Francë, anullohen fluturimet dhe shërbimet taksi

260116 strikes france

Franca është kthyer në kaos pas grevave të mëdha që po organizohen. Janë anulluar me dhjetra fluturime, web janë bllokuar aeroportet më të mëdha në  vend si dhe janë bllokuar shërbimet taksi. Nënpunësit civilë kanë hyrë në grevë.

Përafërsisht një në pesë fluturime është  anuluar për shkak të grevës së kontrollorëve të trafikut ajror. Policia franceze ka bërë 20 arrestime në lidhje me greve nga shoferët e taksive,  të cilët kanë organizuar përleshje  si dhe raportohet për djegje gomash.

Greva ka krijuar bllokime të mëdha të trafikut. Shoferët e taksive protestojnë në atë që ata e shohin si konkurrencë e pandershme nga taksitë me qira private.

Arbëria News

2016-01-26t084338z_1790956877_lr2ec1q0o8fl6_rtrmadp_3_france-strike1 233774-01-02 233776-01-02

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + six =