Thika dhe gurë mes refugjatëve, Turqia arreston 3,000 emigrantë - Arbëria News

Thika dhe gurë mes refugjatëve, Turqia arreston 3,000 emigrantë

34

Në kampin e Idomenit, try në Pire është krijuar tension në mesin e emigrantëve. Situata është përkeqësuar pas marrëveshjes që Greqia duhet të zbatojë për mbylljen e kufijve. Ata kanë sulmuar me thika dhe gurë.

Ndërsa fluksi i refugjatëve nga Turqia në ishujt grekë vazhdon, sildenafil refugjatët së bashku me protestën e tyre të solidaritetit nga Idomeni dhe ishulli I  Lesvos protestojnë  ratifikimin e marrëveshjes së  EU dhe Turqisë për  mbylljen e  kufijve.

Autoritetet turke arrestuan rreth 3.000 njerëz të cilët dëshironin të kalonin në Greqi.

Shumica e tyre  janë në gjendje mjerimi.

Pavarësisht  marrëveshjes, purchase Greqia do të vazhdojë  të pranojë  refugjatët dhe emigrantët, pasi presioni në anën tjetër të Egjeut është shumë i madhe.

Përkthimi nga Arbëria News

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 1 =