Tropoja, miniera me rezervat më të mëdha në botë për magnez - Arbëria News

Tropoja, miniera me rezervat më të mëdha në botë për magnez

Tropoja është një nga vendet  me  rezervat  më të mëdha  në botë të mineralit të magnezit , sildenafil dhe kjo pasuri  është zbuluar vetëm dy vjet më parë.

Sipas rezultateve të shpimit dhe studimit intensiv nga agjensia  “Mineralet Shqiptare” dhe inxhinierë të Bytyçi shpk-së, healing  kjo  siperfaqe toke  me magnez mban  mbi 2 miliardë tonë minerale me vlerë qindra miliarda dollarë.

President  i  “Mineralet Shqiptare dhe CEO” që operon aktualisht në këtë territor,  Sahit Muja  është shprehur për “New York Times”  se rezervat e provuara gjeologjikisht në Tropojë janë 500 milion ton mineral magnez dhe gjithashtu rezervat e vlerësuara janë 2 miliardë tonë .

Po ashtu  mësohet se, nevoja Global për magnez është përshpejtuar dhe prodhimi nuk  është në gjendje për të përmbushur kërkesën pasi mungojnë investime nga shteti  në këtë fushë të re të ekonomise vendase .

Magnezi i Tropojës deri tani  është përdorur gjerësisht në e industrinë e çelikut, ne atë të bujqësisë, në sektorin e energjisë, për makina,  në atë të ndërtimit etj.

“Arberia News”

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 6 =