Vdes ambasadori rus/ Deklarata shokuese që la për Kosovën - Arbëria News

Vdes ambasadori rus/ Deklarata shokuese që la për Kosovën

Ka vdekur sot në New York ambasadori rus në OKB  Vitali Çurkin Ivanovic. I ndjeri ishte përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara prej 1 maj 2006-tës

Churkin ishte ambasadori rus në Belgjikë nga viti 1994 deri në vitin 1998 dhe në Kanada nga viti 1998 deri në 2003 , information pills gjithashtu ambasador i MPJ të Federatës Ruse nga viti 2003 deri më 2006.

Curkin ishte nje besnik i Putinit dhe perkahte vijën e Moskës zyrtare kundër shqiptarëve në ballkan, order sidmos kur ishte në pikëpyetje pavaresia e Kosovës të cilën e kontestonte ai vazhdimisht në OKB, apo në Keshillin e Sigurimit të kësaj organizate ndërkombëtare. Se ishte Cukrin nje zedhënes i Serbisë , mjafton te permendim deklaratat e tij, një ndër të cilat ka qënë: “Vitali Çurkin: Kosova është një qendër për terroristët e trajnimit”(“Vitaly Churkin: Kosovo is a center for training terrorists“)

Churkin ishte  diplomuar në Institutin e Moskës dhe ishte angazhuar  nga viti 1973 në Minsirinë e  Punëve të Jashtme ruse . Ai mori doktoratën e tij në histori në Akademinë Diplomatike të Bashkimit Sovjetik në vitin 1981. Pastaj u bë  drejtor i Departamentit të Ministrisë së Informacionit të Punëve të Jashtme të Bashkimit Sovjetik. Ai ishte gjithashtu një përfaqësues i Ministrisë ruse të Punëve të Jashtme dhe Zëvendës Ministri i Jashtëm i Rusisë nga viti 1992 deri në 1994. Çurkin vdiq ne moshen 65 vjeçare.

UN: ‘As if she was Mother Teresa herself’ Churkin slams US Envoy’s Aleppo accusations

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 15 =