Zemra “vret” shqiptarët, ndikon stili i keq i jetës - Arbëria News

Zemra “vret” shqiptarët, ndikon stili i keq i jetës

Sëmundjet kardiovaskulare zënë vendin e parë me rreth 400 mijë persona të sëmure.

Gjatë publikimit të raportit kombëtar për sëmundshmërinë në popullsinë shqiptare, shefi i kardiologjisë, Artan Goda, tregoi se përkeqësimi i stilit të jetës ka rritur numrin e pacientëve që vuajnë nga zemra si dhe të infarkteve.

Nga të dhënat e raportit, hipertensioni cilësohet vrasësi më i madh i shoqërive moderne. 1 në 2 persona mbi 50 vjeç vuan nga kjo sëmundje. Ndërsa vitet e fundit është vënë re se 25% e të rinjve kanë hipertension.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − nine =